SURA 101-114

SURA 101. KARİA SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. O apaçık bela (Kıyamet)... 2. Nedir o çarpacak bela? 3. O çarpacak belanın ne olduğunu ne bildirdi ki sana? 4. O gün insanlar çırpınıp yayılan pervaneler gibi olacak. 5. Dağlar da didilmiş renkli yünler gibi atılacaktır. 6. İşte o zaman tartıları ağır basan kimse, 7. artık hoşnut olacağı bir hayat içindedir o. 8. Fakat tartıları hafif gelen kimse. 9. O vakit onun anası Haviyedir. 10. Ve bildin mi, Haviye nedir? 11. Kızışmış bir ateştir!
***********************

 SURA 102. TEKASUR SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. O çokluk kuruntusu sizleri oyaladı, 2. ta kabirlere kadar gidip ziyaret edişinize kadar! 3. Öyle değil, ileride bileceksiniz! 4. Sonra yine öyle değil, ileride bileceksiniz! 5. Öyle değil, kesin olarak bilseniz, 6. andolsun ki, cehennemi mutlaka göreceksiniz! 7. Sonra yine andolsun ki, onu yakın gözüyle göreceksiniz! 8. Sonra andolsun ki, o gün her nimetten sorgulanacaksınız!
********************************

SURA 103. ASR SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. Andolsun Asra ki, 2. insan mutlaka bir ziyandadır. 3. Ancak iman edip iyi işler yapanlar, birbirlerine hep hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiyeleşenler başka.
*********************

 SURA 104. HUMEZE SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. Veyl o insanları çekiştirip kaş göz işaretleriyle alay edenlerin bütününe 2. ve bir mal toplayıp hep onu sayana! 3. Sanır ki, malı kendisini ebedileştirmiştir. 4. Hayır, andolsun ki, o Hutame'ye (cehenneme) atılacaktır! 5. Bildin mi Hutame nedir? 6. Allah'ın, tutuşturulmuş ateşidir 7. ki, gönüllerin ta üstüne çıkar! 8. O (ateş), onların üstüne kapatılacaktır mutlaka, 9. uzatılmış sütunlar içinde olarak.
******************************

SURA 105. FİL SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1 . Görmedin mi Rabbin ne yaptı fil sahiplerine! 2. Tuzaklarını boşa çıkarmadı mı? 3. Üzerlerine sürü sürü kuşlar saldı. 4. Onlara balçıktan pişirilmiş sert taşlar atıyorlardı. 5. Derken onları, yenilmiş ekin yaprağı gibi kılıverdi.
**********************

 SURA 106. KUREYŞ SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. Kureyş'e imkan sağlandığı için, 2. kışın ve yazın yolculuk etme imkanı sağlandığı için, 3. hiç olmazsa onun için bu Beyt'in (Kabe'nin) Rabbine kulluk etsinler! 4. Ki kendilerini açlıktan doyurdu ve onları korkudan emin kıldı.
***********************

SURA 107. MAUN SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. Gördün mü o dine yalan diyeni? 2. İşte yetimi itip kakan odur! 3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez. 4. Fakat veyl o namaz kılanlara ki, 5. namazlarında yanılmaktadırlar. 6. Onlar ki, gösteriş yaparlar. 7. Ve yardımlığı sakınır (zekatı yemezler).
************************

 SURA 108. KEVSER SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. Muhakkak Biz, sana Kevseri'i verdik. 2. Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!3. Doğrusu sana kin besleyendir soyu kesik olan!
*****************************

SURA 109. KAFİRUN SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. De ki: "Ey kafirler, 2. tapmam o taptıklarınıza! 3. Siz de benim kulluk ettiğime tapanlardan değilsiniz. 4. Hem ben tapıcı değilim sizin taptıklarınıza. 5. hem de siz, benim kulluk ettiğime tapıcılardan değilsiniz. 6. Size dininiz, bana dinim (sizin dininiz size, benim dinim bana)!
************************************

 SURA 110. NASR SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. Allah'ın yardımı ve fetih geldiğinde, 2. insanları bölük, bölük Allah'ın dinine girerlerken gördüğünde. 3. "artık Rabbini hamd ile tesbih et ve bağışlamasını dile! Muhakkak ki, O, çok bağışlayandır!
**************************

SURA 111. LEHEB SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. Ebu Leheb'in iki eline yuh oldu, kendine de yuh 2. Ona ne malı fayda verdi, ne de kazandığı. 3. O, bir alevli ateşe yaslanacak. 4. Karısı da odun hamalı olacak! 5. Gerdanında fitillisinden bir ip olduğu halde.
************************

 SURA 112. İHLAS SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1 . De ki: "O Allah tek birdir. 2. Allah, o eksiksiz, Samed'dir (Her şey O'na muhtaçtır.) 3. Doğurmadı ve doğurulmadı. 4. O'na bir küfüv (denk) de olmadı!"
********************************

SURA 113. FELAK SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. De ki: "Sığınırım o sabahın Rabbine, 2. yarattığı şeylerin şerrinden, 3. Karanlığı çöküp bastırdığında bir gecenin şerrinden, 4. o düğümlere üfleyen üfürükçülerin şerrinden 5. ve kıskançlık gösterdiğinde bir kıskancın şerrinden!"
*****************************

 SURA 114. NAS SURESI Bismillahirrahmanirrahim 1. De ki: "Sığınırım insanların Rabbine, 2. insanların hükümdarına, 3. insanların İlahına; 4. o sinsi vesvesecinin şerrinden, 5. ki, insanların sinelerine vesvese verir durur. 6. Gerek cinlerden, gerekse insanlardan (olsun)."

Belgili
Tanımlık
Kutsal
Quran
Ercüme in Belgili
Tanımlık Meal Içinde
Belgili Tanımlık
Türkçe
Forme Yanında Ecek
Kahverengi
pdf--
http://globalquran.com/download/pdf/

Comments

Popular posts from this blog