Helig Quran
SURA 101-114

SURA 101: Chockvågen (Al-Qaare'ah) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Chockvågen. 2. Vilken chockvåg! 3. Har du någon aning om vad Chockvågen är för något? 4. Det är dagen då människorna kommer ut som fjärilssvärmar. 5. Bergen kommer att vara som fluffig ylle. 6. Vad gäller den vars vikter är tunga. 7. Kommer han att föra ett lyckligt (evigt) liv. 8. Vad gäller den vars vikter är lätta. 9. Hans öde är lågt. 10. Vet du vad det är för något? 11. Den flammande Helveteselden.
**********************************************************************

 SURA 102: Att Samla På Hög (Al-Takaathur) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Ni förblir upptagna med att samla på hög. 2. Tills ni går till gravarna. 3. Ni kommer sannerligen att få veta. 4. Utan tvivel, kommer ni att få veta. 5. Om ni bara kunde få veta med säkerhet. 6. Skulle ni föreställa er Helvetet. 7. Då skulle ni se det med övertygelsens öga. 8. Sedan kommer ni att ifrågasättas, på den dagen, om välsignelserna ni åtnjutit.
**********************************************************************

SURA 103: Eftermiddagen (Al-'Asr) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Vid eftermiddagen. 2. Är människan helt förlorad. 3. Förutom de som tror och för ett rättfärdigt liv, och som uppmanar varandra till att upprätthålla sanningen, och som uppmanar varandra till att vara ihärdiga.
*************************************************************************
SURA 104: Baktalaren (Al-Humazah) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Ve varenda baktalare, förtalare. 2. Han samlar pengar på hög och räknar dem. 3. Som om pengar kommer att göra honom odödlig. 4. Aldrig; han kommer att kastas in i Förödaren. 5. Vet du vad Förödaren är för något? 6. Guds flammande Helvete. 7. Det bränner dem utan och innan. 8. De kommer att vara instängda däri. 9. I utsträckta kolonner.
*************************************************************

 SURA 105: Elefanten (Al-Feel) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Har ni lagt märke till vad er Herre gjorde med elefantens folk? 2. Lät Han inte deras planer slå tillbaka? 3. Han sände svärmar av fåglar över dem. 4. Som öste hårda stenar över dem. 5. Han gjorde dem till något som liknade söndertuggat hö
****************************************************************
 SURA 106: Quraish (Den Quraiska Stammen) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Detta borde uppskattas av Quraish. 2. Precis som de uppskattar vinterns och sommarens karavaner. 3. De ska dyrka Herren av denna helgedom. 4. För Han är Den som matade dem efter hunger, och gav dem trygghet efter fruktan.
************************************************************************

SURA 107: Välgörenhet (Al-Maa'oon) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Vet du vem som verkligen avvisar tron? 2. Det är den som behandlar de föräldralösa illa. 3. Och som inte förespråkar bespisningen av de fattiga. 4. Och ve de som iakttager kontaktbönerna (Salat)- 5. som är helt tanklösa över sina böner. 6. De bara visar upp sig. 7. Och de förbjuder välgörenhet.
****************************************************************************

 SURA 108: Gåva (Al-Kawthar) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Vi har välsignat dig med mången gåva. 2. Därför ska du be till er Herre (Salat), och ge till välgörenhet. 3. Din motståndare kommer att vara förlorare.
***********************************************************************

SURA 109: De Som Inte Tror (Al-Kaaferoon) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Säg, "O ni som inte tror. 2. "Jag dyrkar inte det ni dyrkar. 3. "Ej heller dyrkar ni det jag dyrkar. 4. "Ej heller kommer jag någonsin att dyrka det ni dyrkar. 5. "Ej heller kommer ni någonsin att dyrka det jag dyrkar. 6. "Ni har er religion, och jag har min religion."
*******************************************************************

 SURA 110: Triumf (Al-Nassr) [Sista Suran Uppenbarad] I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. När triumf kommer från GUD, och seger. 2. Kommer ni att se människorna anta Guds religion i klungor. 3. Ni ska glorifiera och prisa er Herre, och be Honom om förlåtelse. Han är Frälsaren.
*************************************************************

SURA 111: Taggar (Al-Masad) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, den Nådigaste 1. Fördömda är Abee Lahab's verk, och han är fördömd. 2. Hans pengar och allt han åstadkommit kommer aldrig att hjälpa honom. 3. Han har ådragit sig det flammande Helvetet. 4. Även hans fru, som ledde förföljelsen. 5. Hon kommer att () med ett rep av taggar runt sin hals.
********************************************************************

 SURA 112: Fullständighet (Al-Ikhlaas) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Proklamera: "Han är Den ende GUDen. 2. "Den fullständige GUDen. 3. "Aldrig har Han fått något. Ej heller är Han född. 4. "Ingen kan jämföras med Honom."
*************************************************************************

SURA 113: Gryning (Al-Falaq) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Säg, "Jag söker skydd hos gryningens Herre. 2. "Från det onda bland Hans skapelser. 3. "Från det onda i mörkret när det faller. 4. "Från det onda hos bråkmakarna. 5. "Från det onda hos de avundsjuka när de avundas."
********************************************************************

 SURA 114: Människor (Al-Naas) I Guds namn, Den Barmhärtigaste, Den Nådigaste 1. Säg, "Jag söker skydd hos människornas Herre. 2. "Människornas Kung. 3. "Människornas gud. 4. "Från det onda av lömska viskningar. 5. "Som viskar in i människornas bröst. 6. "Vare sig de är av jinner eller människor."

Översättning om
Mening
Formaterande vid Vilhelm Brun
pdf--
http://globalquran.com/download/pdf/

Comments

Popular posts from this blog